Zašto je riječ MORAM poželjno izbaciti iz upotrebe?

Voljela bih s vama podijeliti svoje dugogodišnje iskustvo u radu s klijentima kojima je cilj skinuti kilograme, smršavjeti i vratiti kontrolu nad svojim tijelom i životnim navikama. Već na ulaznim vratima našeg centra vičete: „Moram skinuti kile, užas, sad je dosta, sada stvarno moram“. Zar postoji „nestvarno“ moram?

Zašto je riječ MORAM poželjno izbaciti iz upotrebe?

Od malena se od nas nešto očekuje, nameću se stalno teške riječi kao:

 

  • „moraš u školu“, pa nerado ideš u školu
  • „moraš učiti“, pa se u najmanju ruku gnušaš na pomisao da počneš učiti
  • „lektira se mora čitati“,  radije  sve drugo radiš nego čitaš lektiru
  • „moraš ići na posao“ pa ti i ta misao postane mrska.
  • MORAM, je jako naporna riječ koja nas zapravo od djetinjstva umara i sve što se mora je kontraproduktivno. Zato sam ja za ovaj naš recept uspjeha i mršavljenja na putu ka zdravlju izbacila zauvijek tu riječ!

 

Eto samo tako… nema je više… arivederci, ciao, aufiderzen;

Slobodni ste, možete raditi što želite i čemu se veselite!

Potičem vas da volite sami sebe i da uživate u odluci i izazovu sažetom nizom malih slatkih promjena na planu prehrane, vježbanja i stila življenja.

Važno je sagledati što će te sitne promjene vama u životu donijeti. Razni su modeli motivacije za svakoga od vas pa neću generalizirati ali ću vam ponuditi neke stvari u kojima se možete prepoznati.

 

5 razloga zašto je dobro vježbati 

 

Vježbanjem aktiviramo mišiće koji za regeneraciju trebaju energiju, sagorijeva pohranjenu energiju (masti) i potiče mršavljenje i dok ne vježbamo.

Povećanjem fizičke aktivnosti ne samo da ćete smanjiti količinu masti u tijelu, već ćete poboljšati rad srca i pluća, samim time već se  lakše penjati  po stepenicama bez da se zapušete.

Bol u leđima uslijed dugog sjedenja na poslu će se smanjiti i na kraju izostati iz naše svakodnevnice.

Vježbanjem će se ojačati svi mišići te će mišići preuzeti svoju primarnu funkciju u procesu kretanja, samim time smanjit će se opterećenje na vaše zglobove kao što su koljena, ramena, lakat.

Kroz proces vježbanja ostvarili smo znatno ulaganje u svoje zdravlje.

 

Zašto želim promijeniti prehrambene navike?

Tijelu je potrebno dati energiju iz nužnih namjernica kojih ne unosimo dovoljno te zbog toga se osjećamo pospano i nezadovoljno s manjkom energije i snage za svakodnevne obveze.

Naš probavni sustav pravilno funkcionira između ostalog unošenjem složenih  ugljikohidrata, time tijelo opskrbljujemo potrebnim dijetalnim vlaknima koja ubrzavaju probavu i preveniraju bolesti probavnog trakta.

Što se događa u našem tijelu kod prevelikog unosa loših UH:

Unosom previše ugljikohidrata povećavamo kiselost organizma na što naše tijelo nije naviklo pa se bori kao da mu stalno dajete otrov.

U organizmu je sve više toksina tako da naš organizam ne stiže oporaviti imunitet jer se konstantno bori pa smo skloniji i podložniji raznim bolestima i trajnim stanjima kao što su razne alergije s kojima prije niste imali problema.

Crijeva su pretrpana, probavni sustav ne stiže preraditi sve što ste unijeli. U crijevima se nakuplja sve više loših bakterija

Sve više šećera – ugljikohidrata u organizmu hrani loše bakterije, tumorne stanice

Sve je veća potreba za unosom novih šećera, inzulin ne može više pratiti taj tempo izlučivanja

Uravnoteženom zdravom prehranom osigurali ste si potrebnu energiju i  svježinu, bolje se osjećate!

Namjerno  sam navela  samo nekoliko primjera da sami sebi odgovorite na pitanja,   što želite i što će vas pokrenuti i pomoći u odluci?


Ako je vaša odluka želim biti mršavija, postavite si drugo pitanje: “Zašto”?

 

Mršavija sam zdrava, poletna, nasmijana, SRETNA!

U tom trenutku će ta erupcija pozitivnih emocija ja to želim, mogu,veselim se novim izazovima, pobijediti!

I to je to, na silu ne ide, ali lijepe misli i emocije, pozitivna energija pokreće i gura vas ka cilju!

Ispunjena sam i sretna što u svom poslu mogu pomoći da na mikro svjetskoj razini budemo zdravi, sretni ljudi ove planete.

Umjesto imperativa, prisile koju nosi riječ moram, zamijenite ju lakšim riječima dat ću sve od sebe, potrudit ću se, korak po korak u zdravije sutra!

Pokušajte, nema kod nas jedinica ni petica, svatko u svom tempu ide na bolje, naše je da vas usmjeravamo i bodrimo kako bi taj put bio lakši.


Nazovite, jednostavno je, samo kreni!