Božićna pravila Skidajkile tima

Prva adventska svijeća je upaljena, grad je okićen, sa svakog štanda nas mami miris kuhanog vina i kobasica, fritule nećemo ni spominjati. Dobili ste već nekoliko pozivnica za Božićne domjenke, planovi za Božić i doček Nove godine uključuju gomilu hrane i pića i u dvojbi ste velikoj - potpuno preskočiti ove blagdane da ne narušite svoju formu ili se prepustiti čarima blagdanskog stola. Niti jedna od tih dvojbi nije rješenje. Mi imamo recept kako ostati fit za blagdane, a istovremeno nemati osjećaj da se jako puno žrtvujemo.

Božićna pravila Skidajkile tima

Imamo 10 jednostavnih pravila i ako ih se budete pridržavali nećete imati postblagdansku depresiju kad se prvi put suočite s vagom nakon blagdana.

 


 

Božićna pravila:

 

PRAVILO br. 1.

- doručak (u periodu prije, tokom i neposredno nakon blagdana) neka bude malo laganiji odnosno VOĆNI, tako da ostavimo jokere za kasnije ????


PRAVILO br. 2.

- blagdanski ručak može biti po želji ????

Badnjak – mljac ribica, slobodno pojedite i kuhani krumpir. Prijedlog: radije pojedite kuhani bakalar nego bakalar bianco.

Božić – dopuštamo i puricu i mlince, čak i francusku salatu, ali sve u UMJERENIM količinama, dakle ne treba se prejedati i pogotovo nema REPETE ????

Uvodimo pravilo „jednog tanjura“ – lakše ćete se kontrolirati, a time ćete uživati još i više, znači izvadite na tanjur sve u jednom „hvatu“ i to je to!!!

 

PRAVILO br. 3.

- desert dopuštamo!!! ????

Uzmite bez grižnje savjesti kolačić ali opet jedan, eventualno dva kolačića, a ne tanjur, dva!! Ostavite malo prostora i za koji kolačić u gostima. ????

 

PRAVILO br. 4.

- večera – probajte laganije večerati. Izbjegavati kruh, kolače. Prijedlog malo purice i salate, pršuta…

 

PRAVILO br. 5.

- ne držati kolače cijelo vrijeme na stolu. Ako vam ne budu stalno dostupni lakše ćete se oduprijeti.

 

PRAVILO br. 6.

- u gostima ne degustirati sve kolače, odaberite jedan (najfiniji kolač) i njega pojedite. Nakon toga zatražiti kavu.

 

PRAVILO br. 7.

- višak kolača poklonite drugima, odnesite na posao. Nemojte dozvoliti da pojedete previše „zato da se ne baci“.


PRAVILO br. 8.

- svaki dan se potrudite imati barem pola sata (slobodno možete i više!) fizičke aktivnosti. Šetnja, plivanje, orbitrek ili neka sprava koju sigurno neki od vas imaju doma, a nisu je već duugo koristili. ????


PRAVILO br. 9.

- nakon sto napravite 2 km na adventu moze rakijica, još dva km još jedna rakijica, šetnja uzduž i poprijeko po štandovima (još vam nece biti zima dok minglate). Tu vam moze pomoci aplikacija brojac koraka…


PRAVILO br. 10.

.

 

.

 

.

 

Do broja 9 smo vam mi zapisali pravila, a pravilo broj 10 sami sebi postavite. Sigurno imate ideju, sigurno znate gdje je “skliski teren” i gdje trebate sami sebi postaviti pravilo da provedete blagdane sretni, zadovoljni  i bez narušene forme.

 

Želimo Vam ugodne i vesele blagdane!!

 

Skidaj kile tim