Je li za mene osobni trening?

Volite li vježbati? Jeste li redovni vježbač ili kampanjac? Voljeli biste vježbati, a teško vam je krenuti, treba vas netko pokrenuti?

Je li za mene osobni trening?

 Iako je fitness način i stil života u svijetu, kod nas je situacija prilično drukčija. Samo četiri posto Hrvata redovito vježba, zato ne čudi da smo u samom vrhu pretilih nacija u svijetu, na visokom, petom mjestu.

Vježbanje je najbolje što možete učiniti za svoje fizičko i psihičko zdravlje, a pravilno vježbanje, prilagođeno vašim potrebama, načinu života i ciljevima, rijetko je dostižno ako ste samouki.

Osobni treneri početnike uče kako pravilno vježbati, a oni koji su već u nekakvom određenom procesu treninga vode ka postizanju boljih i ciljanih, tj. željenih rezultata.

Zašto bi se netko trebao odlučiti za osobnog trenera, koje su to prednosti osobnog treninga?

Kada govorimo o osobnom treneru onda najčešće mislimo na visokoobrazovane ljude tj. osobe koje posjeduju teorijsko i praktično znanje i iskustvo.

Osobni trener će vas naučiti kako da određenu vježbu izvedete tehnički ispravno i time smanjite mogućnost ozljeda na minimum, te brže postignete željene rezultate. Mnogi vježbači su usvojili lošu tehniku i način izvođenja vježbi te postoji mogućnost ozljede.

Osim toga ne uspijevaju postići željene rezultate i potroše puno vremena i rada u fitnessu ni za što. Osobni trener poznaje vježbače, odnosno ljude s kojima radi i prilagođava trening i vježbe ovisno o individualnim potrebama i ciljevima vježbača.

Nakon određenog vremena tijelo se navikne na određeni tip vježbi i trener će promijeniti način i metode vježbanja kako bi došli do boljih i ciljanih rezultata i kako bi nam rezultati bili konstantni.

Najvažnije je da osobni trener motivira vježbača! Svi znamo koliko je bitna motivacija, najveći razlog zašto mnogi nikada ne ostvare svoje ciljeve, kako u fitnessu, tako i u životu općenito je upravo zato jer nemaju ili s vremenom izgube motivaciju.

Osobni trener će iz Vas izvući maksimum, tri ponavljanja više, nepropušteni trening..

Osobni trener će vam osim treninga napraviti ili posavjetovati vas oko pravilne prehrane. Bilo da vježbač želi smanjiti potkožno masno tkivo ili povećati mišićnu masu. Kvalitetna prehrana i zdravi obroci danas čine 70 % svih aspekata načina življenja.

S obzirom da su Hrvati danas na petom mjestu svih nacija po pretilosti, onda je najčešće pitanje danas za trenera u vezi prehrane sljedeće:

“Koja je dijeta najbolja za reduciranje potkožnog masnog tkiva?”

Ne postoji najbolja dijeta. Koje god dijete se pridržavali, smršavit ćete. Balansirana prehrana, ravnomjerno unošenje svih nutrijenata, minimalan unos šećera, smanjen unos ugljikohidrata, spoznaja da je takva zdrava prehrana ukusna i promjena načina prehrane kao stila života, jedina je prava i dugoročno uspješna dijeta.

Savjet trenera:

“Najvažnije od svega je postaviti ciljeve koje želimo postići; osim samih ciljeva bitno je obratiti pozornost na prehranu i nastojati biti što redovitiji na treningu i uporni.

Ako postavljene ciljeve shvatimo ozbiljno, rezultati će biti zagarantirani.”

 

Prijavi se na naš program!

Autor: Tomislav Molnar, prof. Kineziologije, trener u SK centru