Zašto krenuti baš sad s vježbanjem i zašto odabrati baš Skidajkile centar

Zašto krenuti baš sad s vježbanjem i zašto odabrati baš Skidajkile centar


Jesen sam uvijek doživljavala kao neki novi početak, možda čak više od Nove godine.
U jesen kad lišće otpada da bi novo opet moglo narasti, kada su gradovi opet puni, kada djeca brižno oštre olovke za novu školsku godinu, a igrači sportskih klubova lašte tenisice ili kopačke za novu sezonu, pravo je vrijeme za donošenje novih odluka, postavljanje novih ciljeva.
Ako je jedan od vaših ciljeva redovito vježbanje ili možda mršavljenje, stjecanje kondicije, transformacija tijela, jeste li se ikad zapitali zašto bi baš jesen mogla biti pravo vrijeme za početak?

Odgovor ćete pronaći u sljedećim redovima.
Nakon veselog, razigranog ljetnog razdoblja, stiže nam tmurna, ozbiljna jesen. Kraći dani, niže temperature, maglovita jutra, nove poslovne i obiteljske obveze, sve to stiže nam s tim godišnjim dobom. Iako se ponekad čini da bi jesen mogla biti odlično vrijeme za provesti na kauču ispred TV-a i smanjiti kretanje nakon aktivnog ljeta, stručnjaci se ne bi složili.
Jesen bi trebala biti pripremni period u kojem ćemo tjelesnim vježbanjem i zdravom prehranom pripremati tijelo za zimu i sve izazove koje nam zima nosi (hladni period bez sunca, više provedenog vremena u zatvorenom prostoru, tromiji organizam, više bolesti...).  Ako je tijelo u dobroj formi, lakše će se boriti protiv raznih bolesti koje haraju zimi, a s obzirom da se vježbanjem luče tzv. hormoni sreće (serotonin, endorfin) zimu ćete manje doživljavati kao depresivno razdoblje.
Isto tako ako želite postići odličnu formu do sljedećeg ljeta ili možda izgubiti koji kilogram do Nove godine imate dovoljno vremena da postigne svoje ciljeve bez pritiska i dovoljno vremena da se tijelo adaptira na novu težinu.
Ne zaboravite onu uzrečicu: “Ljetna tijela se stvaraju zimi.”

Sad imate dovoljno razloga za krenuti s vježbanjem, ali još uvijek vas muči gdje krenuti vježbati, s kojim programom, sami ili s trenerom.
Ako ste početnik u vježbanju svakako savjetujem da krenete vježbati sa stručnjakom, školovanim trenerom jer kao i za sve drugo što želite naučiti (jezike, zanat, svirati instrument...) najlakše je kad vas vodi stručna osoba.
Danas u moru fitness programa koje možete pronaći na svakom koraku teško se odlučiti za onaj pravi, za onaj program s kojim ćete dobiti sve što trebate (stručnu podršku, rezultate, motivaciju..).
Individualni rad, gdje je trener posvećen klijentu i prati njegov napredak iz treninga u trening je najbrži put do rezultata.
Skidajkile centar je specijaliziran za osobne treninge, naglasak je na radu s rekreativcima kojima je potrebna stručna podrška i motivacija na putu prema ostvarenju postavljenih fitness ciljeva.
Naglasak u našem centru je na zdravlju, naš cilj je motivirati vas i potaknuti da se u svom tijelu osjećate bolje, zdravije, ljepše, poletnije i lakše!
Skidajkile posluje na dvije lokacije u Zagrebu, u centrima je topla, prijateljska atmosfera, a na prvom mjestu su nam rezultati i zadovoljstvo naših klijenata.

Ove jeseni i vi budite “školarac” u Skidajkile centru i krenite s novim programom vježbanja i do “polugodišta” i/ili kraja “školske godine” postignite izvrstan rezultat na koji ćete biti ponosni.


Autor: Ivana Šarić, prof. kineziologije