Ne znate što ćete za vikend? Provedite dan na biciklu!

Dolazi nam lijepo vrijeme i priroda nas vuče van, ako se i Vi tako osjećate možda bi mogli pokušati provesti vikend na biciklu. U nastavku pročitajte naš prijedlog za početnike, ali i one iskusne.

Ne znate što ćete za vikend? Provedite dan na biciklu!

Provozajte se električnim biciklom na Sljeme

(Bliznec - PD Runolist - Sljeme - PD Grafičar - rudnik Zrinski - Medvedgrad - Šestine - Gračani – Bliznec)

Kružna vožnja do Medvednice i njezine okolice gdje se malim dijelom vozite asfaltiranom cestom, a zatim ulazite u šumu Leustekovom stazom. Na vrhu možete odmoriti i uživati 60 minuta kako bi ste pojeli zdravi obrok, popili kavu i zabilježili novu avanturu fotografiranjem. S vrha se spuštate stazom 26 kroz šumu do PD Grafičar i rudnika Zrinski, a zatim asfaltnom cestom do tvrđave Medvedgrad i na kraju odlazite do Šestina i vraćate se na polaznu točku. Duljina rute je 36-38 kilometara, a trajanje je 5-6 sati. 

( http://bikeonzg.com/en/tura3.html )


Odaberite rutu električnim biciklom do 4 jezera 

Obiteljska avantura ebikom kroz kružnu vožnju od 25 kilometara koja povezuje zapadni dio Zagreba i Zaprešić, odnosno tri zagrebačka jezera i jedno zaprešićko jezero. Ruta je super lagana i zabavna za cijelu obitelj. Dva puta se prijelazi preko rijeke Save, jednom se prijelazi preko mosta u Podsusedu, a drugi put Vas prijevozi riječni trajekt koji će biti posebna atrakcija za Vaše najmlađe. U ovoj ruti nema asfalta ili prometa, a više od 90 % obuhvaća vožnju na makadamu i oko jezera, šuma i nasipa koji povezuju jezera. Zbog relativno male kilometraže, ovakav primjer vožnje idealan je za punjenje baterija! Provedite aktivno 2-3 sata u prirodi i skupite nezaboravne doživljaje! 

( http://bikeonzg.com/en/jezera.html )

·      Vožnja električnim biciklom u Hrvatskom Zagorju

(Kumrovec - Veliki Tabor - Grešna Gorica - Desinić – Kumrovec)

Ukoliko želite provesti svoje vrijeme u Hrvatskom zagorju, odaberite kružnu vožnju otprilike 30 kilometara. Upoznajte Zagorje, dvorce, muzeje i seosko gospodarstvo na E-biciklima. Vrijeme vožnje je 4-5 sati uz razgledavanje grada i pauzu za kavu i ručak. Teren nije zahtjevan, 90% je asfalt, a 10% makadam i šumske ceste. Pogledajte muzej dvorca Veliki Tabor i muzej Kumrovec. Pola puta dolje je seosko gospodarstvo Grešna Gorica gdje se možete odmoriti i probati domaću hranu i piće Hrvatskog zagorja.

(http://bikeonzg.com/en/tura1.html )