Kako se riješiti celulita na prirodan način?

Vjerujemo kako ste svi na temelju prošlog članka saznali što je zapravo celulit i kako on nastaje, a danas ćemo vam dati 5 savjeta za prirodno uklanjanje celulita.

Kako se riješiti celulita na prirodan način?

1.ZDRAVA PREHRANA odigrat će veliku ulogu, zato se pobrinite da unosite visokokvalitetne namirnice kao što su lanene sjemenke jer one su izvrsna hrana za zdravlje kože i gubitak masnoća. Također, reguliraju razine estrogena, povećavaju proizvodnju kolagena i bogate su vlaknima koje podržavaju metabolizam i hormonsku aktivnost. Ne smijemo zaboraviti hranu koja hidratizira naše tijelo i osigurava napetu kožu, a tu pripadaju voće i povrće kao što su dinja, lubenica, krastavci, jagode, agrumi itd. Isto tako, voda je izrazito važna jer održava hidrataciju kože i pomaže ukloniti toksine iz tijela. Visokokvalitetna proteinska hrana i namirnice bogate kalijem pomažu ukloniti višak tekućine i toksina iz stanica što može pomoći u uklanjanju celulita. U ovu skupinu namirnica pripada zeleno lisnato povrće, avokado, banana i kokosovo ulje. I za kraj tu su i zdrave masti koje se nalaze u kokosovom i ribljem ulju, a promiču zdravlje tkiva.


2.REDOVITO VJEŽBANJE minimalno 3 puta tjedno pomaže eliminirati celulit jer se poboljšava metabolizam, cirkulacija i regulira tjelesna težina.

3.POTICANJE NASTAJANJA KOLAGENA jer on predstavlja najvažniji protein u ljudskom tijelu za elastičnost kože, mladenačku strukturu i snagu. Vezivno tkivo, uključujući slojeve kože, sastoji se od kolagena i kada je koža jaka i elastična smanjuje se izgled narančine kore. Kako bismo potakli nastajanje kolagena u tijelu potrebno je unositi hranu bogatu silicijem jer on stimulira prirodno nastajanje kolagena. Na takav način ćemo ojačati tkivo kože i smanjiti celulit.

 

4.DODACI PREHRANI mogu pomoći u uklanjanju celulita, a najčešće istaknuti su silicij, zelena kava, afrički mango bromelain te probavni enzim.

 

5. KREME I MASAŽE - komercijalne anticelulitne kreme često su neučinkovite ili vrlo skupe, zato pažljivo birajte kome ćete vjerovati. Najpoželjniji sastojak je ekstrakt mikro algi, ali isto tako, važno je da se tijekom masaže nanosi krema i mast na problematična područja.

 

Nadamo se da su prethodni savjeti bili od koristi, zato krenimo zajedno u rješavanje celulita i redovito pridržavanje pravila broj 2 iz teksta. Vidimo se na vježbanju! ;)

Autor; Anita Vukušić, trenerica u Skidajkile centru.