RAZLIKA MRŠAVLJENJA S TRETMANIMA I S VJEŽBANJEM

RAZLIKA MRŠAVLJENJA S TRETMANIMA I S VJEŽBANJEM

Ubrzanost, stres, manjak vremena i razno razni faktori utječu psihološki na čovjeka koji se sve više oslanja na novije metode mršavljenja koje uključuju minimalni napor s očekivanjima čarobnih rezultata  u što kraćem vremenu.

U ovom članku nećemo osporavati važnost kozmetičkih tretmana i dobrobiti koje rade za tijelo, nego objasniti zašto mršavljenje isključivo tretmanima nije dugoročno rješenje!

Rezultati raznih tretmana za mršavljenje, tretiranje celulita te različitih metoda zatezanja kože nisu odmah i brzo vidljivi što je najveća zabluda kod traženja brzog i efikasnog rješenja. Kozmetičke metode su svakako poželjne, ali njihov najveći doprinos biti će uz kombinaciju balansirane prehrane, tjelesne aktivnosti te smanjenju stresa.

S druge strane postoji nešto čovjeku prirodnije i bliže, nešto što radi otkad zna za sebe a nije „brzo i efikasno“ te treba pasti pokoja kap znoja kako bi došao do željenih rezultata. Ni jedna aktivnost, a pogotovo ne pasivna vrsta aktivnosti ne može odraditi za naše tijelo ono kako to može vježbanje. Vježbanjem izbacujemo toksine, jačamo mišićnu te smanjujemo masnu masu, zatežemo kožu, doprinosimo boljem držanju tijela, a tek kakve pozitivne psihološke učinke ima za osobu je tema za sebe.

Tretmani kao što su razne masaže, termo deke, elektrostimulacije itd. pozitivno utječu na uklanjanje celulita, učvršćuju kožu, također izbacuju toksine iz tijela, pospješuju limfnu i krvnu cirkulaciju te rješavaju problem nakupina vode u organizmu.

Kombinacija vježbanja i tretmana je idealna metoda za postizanje željene tjelesne težine i oblikovanja tijela no samo tretmanima nećemo postići ciljeve, ali treningom, naravno, uz prehranu to itekako možemo.  Tako u našem centru možete ostvariti odlične rezultate, zdravo i postepeno mršavljenje uz tretmane elektrostimulacije i termo deke uz kombinaciju onog mnogo bitnijeg – treninga.

Ne nasjedajte na razno razne tretmane mršavljenja koji obećavaju promjene u najkraćem mogućem vremenu i to samo mjesec do dva prije ljeta, o tijelu a tako i o sebi se brine 365 dana u godini. Brzo i efikasno kod zdravlja i dugoročnih rezultata ne postoji, za sve što je dobro treba i vremena pa tako i tijelu da se prilagodi na sve vrste podražaja i vanjskih napora koje mu pružamo.

Autor: Marina Viskić, trenerica u Skidajkile centru