Mirjana M.

48 godina

Popriličan broj godina živjela sam potpuno pasivno, do te mjere da sam došla u situaciju da mi petominutna šetnja do dućana uzrokuje upalu mišića u nogama. U tim sam godinama nabacila i nezavidan višak kilograma koji su me stiskali i još više potencirali neaktivnost.
 
Sve je to bilo popraćeno i sveopćim osjećajem bezvoljnosti i nezadovoljstva. Hrana je bila utjeha, ono malo trenutaka u danu kad se osjećaš na miru i ispunjeno. Strašno!
 
Početkom  8. mjeseca, dok su svi na moru ja krenula… štreberski sam se pridržavala uputa i odrađivala treninge kako su dolazili, jedan za drugim. Ono što me najviše iznenadilo jest to koliko mi NIJE bilo teško. Podrška i stručnost cijelog Skidajkile tima su nevjerojatni i, za mene, nešto bez čega bi mi mršavljenje bila naučna fantastika - moguće, ali zapravo vrlo nevjerojatno.
 
Svaki je trening bio složen upravo tako da me uvijek gurne još malo naprijed, ali da me ne ubije. Svaka porukica podrške ili savjet su došli točno u onom trenutku u kojem je trebalo. Kad god bih osjetila da padam i gubim volju, otišla bih do ekipe u Skidajkile i tamo bi me svi ponovno motivirali svojim opuštenim, ali ozbiljnim pristupom, svojim pozitivnim i energiziranim duhom, tako da uopće nije bilo teško ne odustati.

Smanjila sam težinu za 18 kg.
 
Od tada, otrčala sam nekoliko utrka na 5 km, 10 km, nekoliko kraćih i dužih trail utrka i dva polumaratona. Nisam baš brza, ali uopće nije važno.
 
Ono što jest važno je da sam aktivna, i zadovoljna i nekako sam prebrodila prvu ozbiljnu krizu bez značajnijeg povratka kilograma.
 
Osjećam se super! Mirjana