Torta od bundeve i čokolade

SASTOJCI:
Biskvit:
- 500 g bundeve
- 50 g stevije u prahu
- 2 žice maslaca od lješnjaka
- 3 jaja
- 1 mala žlica ekstrakta vanilije
- 5 žlica mljevenih lješnjaka
- 1/2 male žlice praška za pecivo
- 1/2 male žlice mljevenog cimeta
- 1/4 male žlice mljevenog klinčića
- 1/8 male žlice mljevenog đumbira
- 80 g čokolade 70% kakaa
Krema:
- 200 g sirnog namaza
- 100 g posnog sira
- par žlica kiselog vrhnja
- 1 mala žlica ekstrakta vanilije
- zaslađivača po želji
- 50 g otopljene čokolade 80% kakaa
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 175oC.
Ispecite bundevu u pećnici i propasirajte ju u pire.
U blenderu izmiksajte sve sastojke za biskvit osim čokolade.
Čokoladu nasjeckajte na komadiće i umiješajte u smjesu.
Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite cca 20 minuta.
Za kremu istucite sirni namaz i posni sir, zasladite po želji, te dodajte vaniliju i otopljenu čokoladu.