Homemade ketchup

Sastojci:
- 4 glavice crvenog luka
- 1 mala žlica soli
- 1/2 male žlice mljevenog korijandera
- 1 mala žlica nasjeckanog suhog lišća komorača
- 1/4 male žlice mljevenog klinčića
- 1 komadić đumbira (veličine palca)
- 4 češnja češnjaka
- 1-2 chilli papričice
- 1/2 male žlice mljevenog bibera
- 1 kg svježe rajčice
- šaka svježeg bosiljka
- 500 ml pasirane rajčice ili pelata
- 140 ml crvenog vinskog octa
- 250 ml smeđeg šećera
Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte krupno nasjeckan luk cca 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte začine, nariban djumbir, nasjeckanu chilli papričicu, biber i sol. Dodajte rajčicu nasjeckanu na četvrtine, pasiranu rajčicu, ocat i smeđi šećer. Kad zavrije kuhajte na srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta. Maknite s vatre i dodajte bosiljak. Izmiksajte sve u blenderu ili multipraktiku. Propasirajte salsu dva puta da bi na kraju bila glatka i baršunasta. Uz pomoć lijevka sipajte vruć ketchup u tople, sterilizirane flaše ili teglice.