Tajlandska juha od piletine

Tajlandska juha od piletine

 SASTOJCI:

  • 1 komad pilećih prsa
  • 2 mlada luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mala žlica naribanog djumbira
  • 3 male žlice crvene curry paste
  • 1-2 žlice maslaca od kikirikija
  • 1 svježa crvena paprika
  • 50 g očišćenog graška
  • 1-2 narezane mlade mrkve
  • 400 ml pileće juhe
  • 150 ml kokosovog mlijeka

sojin umak

PRIPREMA:

U zagrijanom woku pržite meso narezano na kockice par minuta. Dodajte mladi luk narezan na kolutiće, sitno nasjeckan češnjak i naribani djumbir. Nakon minutu - dvije dodajte juhu, kokosovo mlijeko, sojin umak, curry pastu i maslac od kikirikija. Kuhajte nekih 10tak minuta. Dodajte grašak, mrkvu nasjeckanu na kockice i papriku nasjeckanu na tanke trake i kuhajte dalje. Kad je povrće skuhano, maknite s vatre i poslužite.