Puding od griza i vanilije s preljevom od brusnica i jabuk
SASTOJCI:
- Puding
- 700 ml mlijeka
- 2 male žlice tekućeg umjetnog sladila
- 70 g griza od pira
- 1 mahuna vanilije
- malo naribane limunove korice
- 3 - 4 staklenke
Preljev
- 1 jabuka
- šaka brusnica
- malo zaslađivača po želji
- malo iscijeđenog soka limuna
- malo cimeta
PRIPREMA:
Za preljev ogulite jabuku, naribajte ju i stavite kuhati s brusnicama, limunovim sokom i zaslađivačem.
Kad se voće pretvori u kašu umiješajte malo cimeta i skinite s vatre.
Za puding mahunu vanilije presijecite po dužini i nožem sastružite sjemenke, pa ih zajedno s mahunom dodajte u mlijeko. Dodajte šećer i naribanu limunovu koricu i stavite na vatru.
Prije nego mlijeko prokuha, izvadite mahunu vanilije, maknite s vatre i miješajući dodajte griz.
Vratite na vatru i kuhajte par minuta.
Maknite s vatre i miješajući malo ohladite puding.
Ulijte u vruće sterilizirane staklenke i prelijte s preljevom.