Puding od griza i vanilije s preljevom od brusnica i jabuk

Puding od griza i vanilije s preljevom od brusnica i jabuk

 SASTOJCI:

  • Puding
  • 700 ml mlijeka
  • 2 male žlice tekućeg umjetnog sladila
  • 70 g griza od pira
  • 1 mahuna vanilije
  • malo naribane limunove korice
  • 3 - 4 staklenke

 

Preljev

- 1 jabuka

- šaka brusnica

- malo zaslađivača po želji

- malo iscijeđenog soka limuna

- malo cimeta

 

 PRIPREMA:

Za preljev ogulite jabuku, naribajte ju i stavite kuhati s brusnicama, limunovim sokom i zaslađivačem.

Kad se voće pretvori u kašu umiješajte malo cimeta i skinite s vatre.

Za puding mahunu vanilije presijecite po dužini i nožem sastružite sjemenke, pa ih zajedno s mahunom dodajte u mlijeko. Dodajte šećer i naribanu limunovu koricu i stavite na vatru.

Prije nego mlijeko prokuha, izvadite mahunu vanilije, maknite s vatre i miješajući dodajte griz.

Vratite na vatru i kuhajte par minuta.

Maknite s vatre i miješajući malo ohladite puding.

Ulijte u vruće sterilizirane staklenke i prelijte s preljevom.