Složenac od soje i poriluka

SASTOJCI:
- 3 poriluka
- 2 dcl light jogurta
- 1 jaje
- 50-70 g sojinih ljuspica
- 1 rajčica
- malo pasirane rajčice
- 1 manji luk
- Sol, papar, bosiljak
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 200oC.
Sojine ljuspice zalijte s cca 2-3 dcl vruće vode, a nakon 5 minuta dobro ocijedite.
Isjeckajte luk na sitne komade, te pirjajte na malo masnoće (1 zlica maslinovog ulja ili malo kokosovog ulja) dok ne postane staklenast.
Dodajte oguljenu rajčicu isjeckanu na komade, pirjajte cca 5 min, te zatim dodajte ocijeđene sojine ljuspice i malo pasirane rajčice.
Posolite, popaprite, dodajte nasjeckanog bosiljka i pirjajte 5 do 10 minuta (umak mora biti jako gust).
Poriluk nasijecite na tanke kolutiće.
U namasćenu manju posudu za pečenje slagati red nasjeckanog poriluka da prekrije dno, posoliti poriluk, po njemu rasporediti dio umaka, posipati poriluk opet, posoliti, prekriti umakom i tako sve dok ne potrošite umak i poriluk (poriluk mora biti na vrhu).
Zalijte smjesom jogurta i jajeta, te s vilicom probodite nekoliko puta složenac kako bi upilo smjesu.
Pecite cca 20 do 30 minuta.
Umjesto umaka od soje, možete koristiti naravno bolognese od mesa.