Gulaš od svinjetine i paprika

SASTOJCI:
- 1 kg svinjske lopatice u komadu bez kosti
- 2 crvena luka
- 1-2 chilli papricice
- 1-2 zlice mljevene slatke crvene paprike
- nekoliko grancica majcine dusice
- 5 paprika razlicitih boja
- 6 pecenih paprika
- 1 konzerva pelata
- 2 zlice vinskog octa
- voda ili temeljac
- sol, papar
- integralna riza
PRIPREMA:
Zagrijte pecnicu na 180oC.
Zarezite meso dijagonalno na vise mjesta, te ga posolite i popaprite. Stavite meso na vrucu keramicku tavu da se zapece sa obje strane. Stavite meso u vecu posudu s poklopcem u kojoj cete ga peci u pecnici.
Na tavi poprzite luk narezan na rezance, sitno narezane chilli papricice i majcinu dusicu. Kad je luk postao staklenast dodajte papriku narezanu na trake, pecenu papriku narezanu na vece komade, slatku crvenu papriku.
Dodajte konzervu pelata. Nakon nekih 15nak minuta dinstanja dodajte vinski ocat, pustite da provrije, te zatim prelijte meso u posudi za pecenje. Zalijte s vodom ili temeljcem (meso treba biti prekriveno).
Pecite cca 2,5-3 sata u pecnici.
Poslužite s integralnom rizom.