Lignje na provanski način
Za 4 do 5 osoba

Sastojci:
- 1,25 kg očišćenih lignji
- 6 zrelih rajčica
- 400 g slatkih zelenih feferona ili paprika
- 5 češnjeva češnjaka
- maslinovo ulje, sol, papar
Priprema:
Tijela lignji narežemo na krupnije komade, krakove prepolovimo.
Rajčice potopimo na nekoliko minuta u kipuću vodu kako bismo ih lakše ogulili. Prepolovimo ih i uklonimo sjemenke.
Narežemo ih na veće kocke i na vrlo laganoj vatri prokuhamo u tavi na 2 žlice maslinova ulja. Posolimo i popaprimo.
Slatke feferone najprije 20-ak minuta pirjamo u tavi na maslinovom ulju. Usput ih posolimo i popaprimo.
Posljednjih 5 minuta u istu tavu dodamo na tanke listiće nasjeckan češnjak i pržimo ga tako da ne zagori.
Na laganoj vatri pirjamo lignje u maslinovom ulju. Kada ispari tekućina koju su pustile, posolimo ih i popaprimo.
U keramičku posudu stavimo ispržene feferone s češnjakom i njihovim sokom od pečenja, preko toga rasporedimo lignje i sve skupa prelijemo ukuhanom rajčicom.
Dobro promiješamo i stavimo na 15 minuta u mlačnu pećnicu (70°), nakon čega poslužimo na ugrijanim tanjurima.