Patliđani u pečnici!

Sastojci:
• patliđan 2 -3 komada
• rajčica ili gotova narezana rajčica
• peršin
• češnjak
• luk
• paprika
• mozzarella
• maslinovo ulje
Priprema:
- Patliđane narežite na kolutove cca 1,5 cm širine, složite na kuhinjske ubruse kako bi se upio višak vode.
- Zagrijte pećnicu na 190 C. Ploške patliđana malo nauljite maslinovim uljem i stavite na papir za pečenje u pećnicu na 20 minuta.
- Pripremite umak. Za umak koristila sam češnjak, luk, peršin, papriku i rajčicu.Odlično paše bosiljak i mediteranski začini.
- Izvadite patliđane i na njih stavite umak, te na vrh plošku mozzarelle cca 0,5 cm širine, malo više uvijek bolje. Kratko vratiti u pećnicu, dok se sir otopi.
Dobar tek!