Patliđani u pečnici!

Patliđani u pečnici!

Sastojci:

patliđan 2 -3 komada

rajčica ili gotova narezana rajčica

peršin

češnjak

luk

paprika

mozzarella

maslinovo ulje

 

Priprema:

  1. Patliđane narežite na kolutove cca 1,5 cm širine, složite na kuhinjske ubruse kako bi se upio višak vode.
  2. Zagrijte pećnicu na 190 C. Ploške patliđana malo nauljite maslinovim uljem i stavite na papir za pečenje u pećnicu na 20 minuta.
  3. Pripremite umak.  Za umak koristila sam češnjak, luk, peršin, papriku i rajčicu.Odlično paše bosiljak i mediteranski začini. 
  4. Izvadite patliđane i na njih stavite umak, te na vrh plošku mozzarelle cca 0,5 cm širine, malo više uvijek bolje. Kratko vratiti u pećnicu, dok se sir otopi.

Dobar tek!