Recept za tortu od jagoda!

Recept za tortu od jagoda!

Recept:

Za kalup od 18-20 cm:

Biskvit: 

2 šalice mljevenih badema (najjednostavnije i za početnike najsigurnije koristiti već mljevene bademe. Ako sami radite mljevene bademe budite oprezni jer se u blenderu lako pretvore u maslac)

Bademe možete pomiješati i s mljevenim lješnjacima.

12 kom datulje

2 žlice kokosovog ulja

Ovaj jednostavan biskvit je baza i za sve druge zdrave kolače i torte. U njega možete umiješati mljeveni rogač i dobiti  okus kaka/čokolade

 

Krema:

2 banane

6 žlica indijskih oraščića (prethodno namočenih)

2 šalice jagoda

Sok 1 limuna

2 žlice kokosovog šećera

 

Priprema:

Usitnjene datulje miješajte s mljevenim bademima žlicom ili ručno, dok ne dobijete kompaktnu masu, dodajući rastopljeno kokosovo ulje. Nemojte koristiti blender, koji će zbog svoje brzine miješanja mljevene bademe pretvoriti u putar. Kada ste dobili masu badema i datulja, stavite ju u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Tako pripremljen biskvit stavite u zamrzivač na hlađenje. Biskvit se dovoljno „ohladio“ kada ga dodirnete prstom, žlicom i osjetite da je čvrsti.

Za kremu u blender dodajte indijske oraščiće, rastopljeno kokosovo ulje. Kada dobijete mljevenu masu indijskih oraščića, dodajte banane , kokosov šećer, jagode. Blendirajte dok ne dobijete kremu. Po želji možete u gotovu kremu dodati sitno narezane jagode.

Preporuka: umjesto banana možete staviti 2 zrela avokada, ako vam nije bitna boja kreme.

Kremu ravnomjerno rasporedite u kalupu i vratite vašu tortu u zamrzivač na 4-5 sati kako bi se krema stisnula.

Kada je vaša torta spremna za serviranje, ukrasite ju po želji, pustite 15-ak minuta da se opusti prije rezanja i serviranja.

Ovaj jednostavan biskvit i baza kreme može poslužiti i u kombinaciji s drugim voćem (sezonskim) a priprema je jednostavna i ne zahtijeva pečenje. Nemate straha da neće uspjeti.

Dobar tek!