Recept za tortu od jagoda!

Recept:
Za kalup od 18-20 cm:
Biskvit:
2 šalice mljevenih badema
(najjednostavnije i za početnike najsigurnije koristiti već mljevene bademe.
Ako sami radite mljevene bademe budite oprezni jer se u blenderu lako pretvore
u maslac)
Bademe možete pomiješati i s mljevenim
lješnjacima.
12 kom datulje
2 žlice kokosovog ulja
Ovaj jednostavan biskvit je baza i za sve
druge zdrave kolače i torte. U njega možete umiješati mljeveni rogač i
dobiti okus kaka/čokolade
Krema:
2 banane
6 žlica indijskih oraščića (prethodno
namočenih)
2 šalice jagoda
Sok 1 limuna
2 žlice kokosovog šećera
Priprema:
Usitnjene datulje miješajte s mljevenim
bademima žlicom ili ručno, dok ne dobijete kompaktnu masu, dodajući rastopljeno
kokosovo ulje. Nemojte koristiti blender, koji će zbog svoje brzine miješanja
mljevene bademe pretvoriti u putar. Kada ste dobili masu badema i datulja,
stavite ju u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Tako pripremljen
biskvit stavite u zamrzivač na hlađenje. Biskvit se dovoljno „ohladio“ kada ga dodirnete
prstom, žlicom i osjetite da je čvrsti.
Za kremu u blender dodajte indijske oraščiće,
rastopljeno kokosovo ulje. Kada dobijete mljevenu masu indijskih oraščića, dodajte
banane , kokosov šećer, jagode. Blendirajte dok ne dobijete kremu. Po želji
možete u gotovu kremu dodati sitno narezane jagode.
Preporuka: umjesto banana možete staviti 2
zrela avokada, ako vam nije bitna boja kreme.
Kremu ravnomjerno rasporedite u kalupu i
vratite vašu tortu u zamrzivač na 4-5 sati kako bi se krema stisnula.
Kada je vaša torta spremna za serviranje,
ukrasite ju po želji, pustite 15-ak minuta da se opusti prije rezanja i
serviranja.
Ovaj jednostavan biskvit i baza kreme može
poslužiti i u kombinaciji s drugim voćem (sezonskim) a priprema je jednostavna
i ne zahtijeva pečenje. Nemate straha da neće uspjeti.
Dobar tek!